Προφίλ Οργανισμού

  Στον Οργανισμό Βρεφονηπιακής, Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας (Ο.ΒΡΕ.ΠΟΜ.) Δήμου Θεσσαλονίκης λειτουργούν 8 (οκτώ) Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί.
  Στεγάζονται σε χώρους ειδικά διαμορφωμένους με πλούσιο Παιδαγωγικό υλικό που συνδράμουν στην ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών.
  Οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί αποτελούν δομές αγωγής και φροντίδας για παιδιά προσχολικής ηλικίας με στόχο:

  • Να βοηθούν τα παιδιά να αναπτυχθούν σωματικά, νοητικά, συναισθηματικά και κοινωνικά.

  • Να παρέχουν προσχολική αγωγή σύμφωνα με τα πλέον σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα.

  • Να βοηθούν τα παιδιά προσχολικής ηλικίας στην ομαλή μετάβασή τους από το οικογενειακό στο σχολικό περιβάλλον, αλλά και στο ευρύτερο κοινωνικό και εκπαιδευτικό πλαίσιο.
  • Να ευαισθητοποιούν τους γονείς πάνω σε θέματα σύγχρονης παιδαγωγικής και ψυχολογίας, προσφέροντάς τους πληροφόρηση και καθοδήγηση.

  Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές επισκέψεις, εορταστικές εκδηλώσεις που γίνονται στο περιβάλλον του παιδικού σταθμού και στοχεύουν στην καλλιέργεια της δημιουργικότητας και της φαντασίας, του σεβασμού ατόμων, πραγμάτων και ιδεών από τα παιδιά.
  Η τροφοδοσία των Παιδικών Σταθμών γίνεται από φαγητό που παρασκευάζεται σε κάθε Παιδικό Σταθμό από εξειδικευμένους μάγειρες και μαγείρισσες, με άριστης ποιότητας υλικά που ελέγχονται από τεχνολόγους τροφίμων. Ιδιαίτερη μέριμνα λαμβάνεται για τη χορήγηση στα παιδιά νωπών φρούτων και λαχανικών, νωπού κρέατος, γαλακτοκομικών προϊόντων κ.λ.π σε επαρκείς, για τις ανάγκες των παιδιών, ποσότητες.