ΠαιΖΩ-ΕμβολιάΖΩ» σε υπαίθρια γιορτή

των Δημοτικών παιδικών σταθμών (ΟΒΡΕΠΟΜ) με κοινωνικό μήνυμα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΗΣ, ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο Οργανισμός Βρεφονηπιακής, Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας (Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ.) Δήμου Θεσσαλονίκης και ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού διοργανώνουν υπαίθρια γιορτή με κοινωνικό μήνυμα για τον παιδικό εμβολιασμό και την κατανόηση της αξίας του.

Η εκδήλωση  «ΠαίΖΩ-ΕμβολιάΖΩ»  θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία «Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού» στην Τούμπα, το Σάββατο 6 Μάϊου 2023 στις 11 π,μ με τη συμμετοχή εκατοντάδων μικρών μαθητών όλων των δημοτικών παιδικών σταθμών του ΟΒΡΕΠΟΜ.  Στις δράσεις  περιλαμβάνονται θεατρικά δρώμενα βασισμένα  στο βιβλίο του Δρ. Σπύρου Μαζάνη  «ΒΟΛΙΟΣ ΕΜΒΟΛΙΟΣ», μουσικοκινητικά παιχνίδια, κατασκευές και εικαστικά δρώμενα. Παράλληλα θα πραγματοποιείται εκτενής ενημέρωση των γονέων για τη σημαντική αξία του παιδικού εμβολιασμού από τους ιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Όπως δήλωσε ο κ. Στέφανος Γωγάκος δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΟΒΡΕΠΟΜ Δήμου Θεσσαλονίκης «η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού γιορτάζεται την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου με σκοπό την προαγωγή της χρήσης των εμβολίων στα παιδιά που δρουν προστατευτικά. Ο εμβολιασμός αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα και βασικό στοιχείο για την εξασφάλιση της υγείας, της εκπαίδευσης και της ισότητας κι ευχαριστούμε τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης για την πολύτιμη αυτή συνεργασία»